Hoe werkt Spell-it?

Spell-it is een online programma voor kinderen uit groep 3 t/m 8 om te oefenen met spelling en lezen. Oefenen met Spell-it is heel eenvoudig. Na de stappentoets zet Spell-it automatisch de eerste stappen klaar voor het Jungle-avontuur. Met hulp van Kiko en handige tips gaat de leerling vervolgens zelf op avontuur, de Jungle in. Tijd om badges te verdienen door te oefenen met spelling!

KIko_metAvatar

Inloggen

Je kunt online inloggen via mijn.spellit.nl. Vervolgens kies je eigen (scherm)naam en Avatar. En dan kan het avontuur in de Jungle van Spell-it beginnen!


Let op: Spell-it werkt goed in de Chrome-browser. Zet wel de spellingcontrole van Google Chrome uit, want Spell-it heeft een eigen spellingcontrole. Kijk voor meer informatie in de handleiding.

Levels

Level 1

Het Boomhut Bos

Level 2

De Rimboe Rivier

Level 3

Het Woeste Woud

Level 4

De Betoverende Bergen

Stappen

Na de stappentoets worden de te oefenen stappen open gezet. Is de stap groen, dan heb je die behaald op niveau ★. Oefen minimaal op niveau ★★ om de stap en het level te behalen. Ga je voor extra uitdaging, oefen dan op niveau ★★★. Klik op de stap en ga zo naar de oefeningen op de lespagina. Klik op de toekan Kiko voor hints en tips. Ook laat Kiko je zien welk soort woorden je oefent

Oefeningen

SPELL-IT heeft drie soorten oefeningen: 

1. Verkennen (woordstructuur, klankgroepen) 
2. Oefenen (o.a. visueel en auditief dictee) 
3. Toetsen (oefendictee en stapdictee)

 

Leerlingen ontdekken zelf welke oefeningen hen het meeste opleveren. Doe minimaal 2 oefeningen van ‘verkennen’ én 2 van ‘oefenen’ om goede paadjes te maken voor woorden.

Boomhut

In de Boomhut vind je allerlei informatie: een logboek, een boekenlijst, herhalingsoefeningen, de shop om badges te kopen met behaalde punten en een overzicht van wat er is geoefend.

Ankerwoorden

Spell-t is universeel bij elke methode in te zetten. Er wordt niet met regels gewerkt, maar er is veel aandacht voor en oefening met woordstructuren en ankerwoorden. Door veel oefening en succeservaring op te doen met ‘direct goed’ en veilig inprenten, wordt de spellingwoordenschat uitgebreid.

Schrijven of typen

Spell-it wisselt typen en schrijven af. Ook wordt het oefenen op woord-, zins- en tekstniveau afgewisseld. Per stap is er een werkboek te downloaden en printen. Het werkboek bevat verschillende effectieve oefeningen.

Motivatie

Spell-it is heel motiverend omdat je geen fouten kunt typen. Daarnaast houdt Spell-it bij hoeveel woorden je hebt geoefend. Oefenen levert punten op waarmee je weer nieuwe spullen kunt kopen voor jouw Jungle-avontuur!

Ga je mee op avontuur? ​